VALOKUVAUS

VALOKUVAUS

 

VALOKUVAUS

Valokuvauslinjalle otetaan vuosittain noin 18 opiskelijaa. Koulutus on peruskoulu- ja YO-pohjainen ja kestää kaksi tai kolme vuotta, riippuen millä pohjalla on. Tänä vuonna linja on vain YO-pohjainen, mutta ensi vuonna otetaan myös peruskoulupohjaisia opiskelijoita luokalle. Tästä päättää opetusvirasto, eikä opettajilla ole vaikutusvaltaa tähän.

Koulutus antaa vankan osaamispohjan työelämään sekä ammattikorkeakouluopinnoillle, ja kelpoisuuden myös muiden alojen korkeakouluopinnoille. Linjalla opiskellaan muun muassa studio-opintoja, dokumentaatiota, työelämään valmistautumista, kuvankäsittelyä, verkkosivujen tekemistä sekä yrittäjyyttä. Tämä kaikki valmistaa oppilaita tulevaa varten.

Pääsykokeet ja itse koulu

Kävin haastattelemassa Elina Ketolaa, yhtä linjan opettajista. Ketola on opettanut koulussa vuodesta 2010 alkaen. Kyselin pääsykokeista ja muutenkin linjasta; millaista on opiskella täällä, millaiset tilat ovat opiskelijoiden käytössä koulussa. “Pääsykokeet ovat erilaisia joka vuosi”, Ketola kertoo.

Pääsykokeisiin kuuluu linjakohtainen ennakkotehtävä, jatkotehtävä joka on kaikille yhteinen, ryhmähaastattelu ja sen jälkeinen karsinta, jossa valitaan opiskelijat henkilökohtaiseen haastatteluun. Haastattelussa pyritään katsomaan, onko oppilas motivoitunut ja tietoinen linjasta, johon hakee. Opiskelijalta kysytään erilaisia kysymyksiä haastattelun aikana ja pyydetään kertomaan myös itsestään.

“Koulussa on myös todella hyvät työtilat, jossa opiskelijat pääsevät toteuttamaan itseään.” Opiskelijoiden käytössä on esimerkiksi pimiö, studio, tulostustila sekä tila, jossa voi katsella kuvia. Myös kaikissa luokissa on hyvät tietokoneet. Studiossa on välillä kiire, ja voi olla myös vähän ahdasta, kun kerralla mahtuu vain kaksi ryhmää. Kun opiskelijat varaavat tilan ja noudattavat aikataulua, sujuu käyttö kuitenkin hyvin.