PÄÄKIRJOITUS

PÄÄKIRJOITUS

Meille opiskelijoille lehden tuottaminen oli jo julkaisumme nimen valitsemisesta asti täynnä enemmän tai vähemmän toimivaa demokratiaa ja huutoäänestystä. Artikkelien aiheet oli valittu suurimmalta osin etukäteen. Näitä olivat koulumme linjat sekä erilaiset tapahtumat, jossa olimme mukana joko valokuvaamassa tai järjestämässä alusta alkaen.

Digitaalisen viestinnän ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat vastuussa niin lehden sisällöstä kuin ulkoasusta. Artikkelimme käsittelevät Stadin ammattiopiston linjoja sekä koulun tapahtumia, unohtamatta kuitenkaan muutamaa viihdekevennystä. Toivomme, että lukijat saavat lehtemme parissa uutta sekä innostavaa tietoa ja kokevat artikkelimme hyödyllisiksi.

Monelle digitaalisen viestinnän opiskelijalle luontevin työskentelytapa on tietokoneen ääressä, mutta tällä kertaa haasteena oli luoda konkreettinen kädessä pidettävä lehtijulkaisu. Käytännössä kuitenkin kaikki lehden visuaalisista elementeistä tehtiin Adoben eri ohjelmilla. Hajautimme työnjaon sekä ryhmätyöskentelyyn että itsenäisiin projekteihin, joissa jokaisella opiskelijalla oli pääsääntöisesti yksi aihe josta kirjoittaa ja tuottaa sisältöä. Lehdessä olevat valokuvat ovat 15D -ryhmämme opiskelijoiden ottamia, jotka olivat kaikki vapaasti valittavissa artikkelien kuvitukseksi.

Työskentely yhden tehtävän parissa koko ryhmän voimin, voi kuulostaa aikamoiselta sekametelisopalta ja sitä se ajoittain olikin. Toisaalta yksinään tällaisen työurakan aloittaminen kaatuisi varmasti alkutekijöihinsä. Ei olisi myöskään ketään, jonka kanssa jakaa sitä tunnetta kun vastoinkäymiset on käyty läpi ja homma on vihdoin pulkassa. Lehden tuottaminen oli kunnianhimoinen ja monisyinen projekti, jonka loppuun asti saattaminen on jo itsessään erinomainen oppi siitä millaista media-alan opiskelu on.