LIIKKUVA KUVA

LIIKKUVA KUVA

 

LIIKKUVA KUVA

Mitä liikkuvalla kuvalla opiskellaan?

Liikkuvalla kuvalla keskitytään kuvaamisen, valaisuun sekä leikkauksen opiskeluun. Linjalta valmistuu kameramiehiä, valomiehiä ja muita liikkuvan kuvan ammattilaisia. Teemme paljon erilaisia projekteja, sekä olemme mukana tekemässä kaikenlaisia tapahtumia.

Haastattelimme kolmea AV-stadilla opiskelevaa liikkuvan kuvan opiskelijaa. Kysyimme heiltä opiskelusta ja siitä, että millaista on olla tämänkaltaisella alalla. Haastateltavina meillä oli Leila Bayar, Santeri Kujala sekä Laura Tonttila. Kaikki haastateltavat opiskelevat AV-stadilla liikkuvaa kuvaa.

Miksi juuri liikkuva kuva?

Laura:
Valitsin liikkuva kuvan alan, koska olen aina ollut kiinnostunut elokuvista, ja siitä, miten ne toteutetaan todellisuudessa.

Leila:
Olen aina tykännyt tehdä videoita/elokuvia. Tosi nuoresta asti olen kavereiden kanssa valokuvannut ja videoinut. Editointi tuli myös sen kautta tutuksi, ja halusin oppia lisää näistä asioista.

Minkälaista opiskelu on koulussamme? Opetus, luokkahenki, koulukaverit yms.

Leila:
Opiskelu AV-Stadissa on rentoa, mutta työt tehdään tosissaan. Jaksot tuntuvat raskailta kun lukujärjestys on täynnä pitkiä päiviä, mutta esim. tämän vuoden jokaisella peruskursilla ollaan heti teoriaopetuksen jälkeen lähdetty kokeilemaan opittua.

Laura:
Opiskelu koulussamme on rentoa, ja kaikkien opiskelijoiden välillä on side, joka johtuu ihmisten kiinnostuksesta työtä kohtaan. Kaikki ovat halukkaita auttamaan toisiaan, ja ovat todella omistautuneita sille, mitä tekevät!

Oletko suunnitellut tulevaisuutta alan parissa? Jatko-koulutus, työpaikka yms.

Santeri:
En ole vielä pahemmin miettinyt mitä aion koulutuksen jälkeen tehdä, mutta en näe sitä mitenkään mahdottomuutena, että työskentelisin audiovisuaalisella alalla.

Leila:
Olen ajatellut jatkaa alan opiskelua, päästä töihin alalle ja jossain vaiheessa, jos mahdollista, perustaa oma alan yritys.

Mikä on lempijuttusi koulussamme?

Laura:
Lempijuttuni koulussa on kuvaukset, joissa toimimme kaikki yhdessä, tiiminä!

Leila:
Uudet kurssit, joista minulla ei ole ymmärrystä mitä siellä tehdään, ja siellä opittavat uudet asiat, joista en ole ikinä kuullut tai tiennyt miten joku tehdään! Esim. äänen peruskurssi on ollut hyvin avaava kokemus.

Suositteletko liikkuvan kuvan linjaa muillekin? Millä tavalla ja kenelle?

Santeri:
Suosittelen linjaa niille keitä se aidosti kiinnostaa ja ketkä ovat hyviä työskentelemään ryhmässä, koska ryhmätyöskentelyä tämä on hyvin pitkälti tähän asti ollut.

Leila:
Suosittelen liikkuvaa kuvaa linjana kaikille, joita kiinnostaa elokuvat ja siihen liittyvä tekniikka ja työtehtävät. Linjalla pääsee tekemään ja kokeilemaan eri rooleja, joten kaikista ei tarvitse tulla kameramiehiä tai ohjaajia. Tämä koulutus on myös hyvä peruspohja lähteä jatkamaan alan opiskelua.