CITYKANI

CITYKANI

 

Haastattelussa Digitaalisen viestinnän toisen vuoden opiskelija Senja Suoknuuti, joka kertoo jokavuotisen Citykani-tapahtuman järjestämisestä.

Milloin festivaali on perustettu?

Vuonna 2013 Citykani-festarit on järjestetty ensimmäisen kerran.

Kuinka moni järjesti festivaalin?

Citykani festivaalia oli järjestämässä koko meidän Digimedian luokkamme, aktiivisesti festaria oli järjestämässä noin 10 henkeä. Jaoimme tapahtumatuotannon-kurssin alkaessa vastuu-alueet kaikille luokkalaisillemme ryhmittäin ja nimesimme vastuuhenkilöt kuhunkin ryhmään. vastuuhenkilöillä oli vastuu ryhmän tehtävien hoidosta aikataulun mukaisesti ja tiedoittaa tapahtumakordinaattoria tehtävien hoidon kulusta ja aikatauluista.
Ryhmiä oli mm. viestintä ja markkinointiryhmä, cateringryhmä, ohjelmisto-ryhmä, budjetointi-ryhmä, artdesing-ryhmä, web-ryhmä, tekniikka-ryhmä, somistus-ryhmä ja some-ryhmä.

Missä julkaisitte infoa?

Festivaaleista julkaisimme infoa heti kurssin alussa somessa, kun olimme saaneet pääpiirteittäin suunniteltua ajankohdan. Myös lähetimme kutsukirjeitä ja animaatiokilpailuun osallistumiskutsuja alan kouluihin ja oppilaitoksiin. Lähempänä festarien ajankohtaa, jaoimme tekemiämme julisteita lähi kouluihin, nuorisotaloihin ja keskuksiin, missä voisi olla alasta kiinnostuneita nuoria. Viimeisimpinä päivinä ennen tapahtumaa, lisäsimme tapahtuman myös
hs.fi/minnenyt palstalle.

Kuinka monta ihmistä osallistui?

Kaikenkaikkiaan festareillemme osallistui n. 100 henkeä, joista koulun ulkopuolelta tuli noin puolet.

Animaatiofestareilla oli puhumassa 2 pelifirmoissa työskentelevää alan ammattilaista ja festareilla oli animaatiokilpailu, missä osanottajia oli kaikenkaikkiaan 7 tyyppiä animaatioineen. Arvonnan päätteeksi julkaisimme voittajan sekä arvoimme myös paikalla olleiden kesken palkintoja. Tarjosimme myös väliajalla pientä purtavaa sekä vierailla oli mahdollista tutustua kouluumme ja oculusrift virtuaalitodellisuuslaseihin (mikä olikin todellinen hitti festareilla).

Mikä oli sinun tehtäväsi?

Minun tehtäväni oli olla vastuuhenkilö web-ryhmässä. Eli kasasimme wordpressillä meidän festareiden nettisivut ja päivitimme tietoja sinne sitämukaa kun meille tuli ilmoittautuneita animaatioita.
Tämän lisäksi hoidin catering-kuljetusta, catering tarjousten keräämistä ja niiden laatimista.

Mitkä asiat olivat vaikeita festivaalin järjestamisessä?

Vaikeaa oli pysyä aikatauluissa, sen vuoksi kun ryhmän jäsenet ei aina olleet paikalla silloin kun piti. Tekniikan kanssa oli myös hieman haasteita, koska auditoriossa oli remontti ennen festareita käynnissä, emmekä päässeet testaamaan laitteita etukäteen, mutta mielestäni kaikki sujui kuitenkin suht ongelmitta.

Mitä vinkkejä ja ohjeita annat festarijärjestäjille?

Hyvin suunniteltu ja aikataulutettu tapahtumanjärjestäminen säästää tiimiltä monet harmit. Ole paikalla ja kanna vastuu sinulle määrätyistä tehtävistä. Oma-aloitteisuus ja iloinen ote tekemiseen on plussaa.