ALUMNI

ALUMNI

 

Alumni on jokavuotinen tapahtuma Stadin ammattiopistossa Muotoilijankadulla. Tapahtumaan kutsutaan vanhoja opiskelijoita, kiinnostavia henkilöitä ja koulun kontakteja kertomaan työllistymisestä ja heidän kokemuksistaan alalla. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen koulumme vanhoja sekä nykyisiä opiskelijoita, sekä myös työnantajia ja muita alan osaajia.

Alumni 2015

Vuoden 2015 Alumnin teema oli ”urbaani viidakko”. Se kuvasti työelämän viidakkoa, jossa työnantajat ja hakijat helposti hukkaavat toisensa.

Tapahtuma alkoi jo klo 14 ja jatkui ilta 18 asti jonka jälkeen oli Cafe talossa jatkot jonne oli vapaa pääsy. Koulun aulaan oli heijastettu animaatioita valkokankaalle ja niihin voitiin osallistua seisomalla valkokankaan edessä. Yhdeltä käytävältä löytyi pimeä tunneli, joka oli maalattu neonvärein. Auditoriossa pääsi kuulemaan alamme työelämästä mm. Arno Launosin (liikkuvankuvan kuvaaja, Rabbit Films) ja Noora Jalmasen (Tuotantopäällikkö & apulaistuottaja, Fremantlemedia) kertomana. Saimme nähdä myös opiskelijoidemme työnäytteitä mm. Juuli Linneon tekemän lyhytelokuvan Bambi, jonka loppuunmyyty ensi-ilta oli 12.9.2015 LéSPACEN tiloissa. Illan päätteeksi vieraille oli katettu cocktailpöytä, joka oli täynnä pientä makeaa ja suolaista syötävää kaikille. Mielestäni tapahtuma oli onnistunut!

Alumnin tunnelma oli mukaansatempaava ja inspiroiva. Ihmiset jälleennäkivät toisiaan ja pääsivät jakamaan kokemuksiaan. Näin ensimmäisen vuoden opiskelijana tapahtuma oli mielenkiintoinen ja mielestäni oli kiinnostavaa kuulla alamme ammattilaisia. 2015 Alumnin järjesti 14G luokka osana opintokokonaisuuttaan. Koko luokka oli tapahtumassa vastuussa, mutta päätuottajana toimi Ville Ruoho.